Centrumplan Gemeente Oostzaan | Oostzaan

Eind jaren negentig besloot de gemeente Oostzaan tot de herinrichting van haar dorpscentrum. Het dorpscentrum en gemeentehuis voldeden niet meer aan de eisen van de tijd, en de wens ontstond om het centrum nieuw leven in te blazen. Belangrijke 'dragers' hierin zijn een nieuwe multifunctionele accomodatie, een inbreidingslocatie (woningen) in het centrum, de herbestemming van het oude gemeentehuis en de herinrichting van de openbare ruimte.

In de multifunctionele accomodatie De KunstGreep zijn onder meer gehuisvest: de gemeente, het dorpshuis, een theater, een sportzaal, de bibliotheek, horeca ruimten, winkelruimten en een radiostudio. Groevenbeek verzorgde de algehele planadvisering, het projectmanagement, de bouwdirectie en toezicht, het opstellen van alle overeenkomsten met alle betrokken partijen waaronder verwervingsovereenkomsten, en samenwerkingsovereenkomsten met diverse verenigingsbesturen als gebruikers van de MFA.

De multifunctionele accomodatie, De KunstGreep, is in januari 2007 officieel in gebruik genomen. Roy Gelders Architecten ontwierp dit bijzondere gebouw.

www.oostzaan.nl
www.dekunstgreep.nl